НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
SECURITY – ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ
15.02.2011
От 23 до 26 февруари 2011 г. в столичния Интер Експо Център ще се проведе специализираната изложба “SECURITY – ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ“.

Организирана в нов формат, изложбата представя иновационни продукти, осигуряващи по-висока сигурност както в индустриални, търговски и други обекти и обществени места, така и в гражданския сектор. Редица предложения ще направят по-ефикасна дейността и на службите за сигурност и обществен ред.
Изложението ще бъде открито от вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов – патрон на събитието.

В 18-ото издание на “SECURITY – ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ“ изложителите са близо два пъти повече. Освен български фирми продукти и услуги в сферата на сигурността тази година предлагат и компании от Италия, Румъния, Сърбия, Латвия, Турция, Словакия и др.

Експонирани са технически средства с разнообразни функции - комуникационни мрежи и системи, сигнално-охранителна техника, модерни технологии и оборудване за професионалните структури по сигурността, оборудване за аварийно-спасителна дейност, системи за мониторинг, ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии, вкл. радиационен мониторинг и защита и др.

Най-новите си продукти представят водещи фирми в областта на пожароизвестителните системи и пожарогасителната техника, вкл. инсталации с новите пожарогасителни чисти агенти (NAF S 125® (HFC-125 + d-limonene) и NAF S 227® (HFC-227ea + d-limonene), които не нарушават озоновия слой. Професионалистите могат да се запознаят с екологичния инхибитор на пламъци, наречен Манджафуоко (Унищожител на пламъци), който е доказал своите качества (ефективен, удобен, лек, преносим, екологично чист и т.н.) в космоса по време на мисии на НАСА.

Предлагат се и технологии за огнезащита чрез придаване на устойчивост на горене на текстилни, дървесни, полимерни и други материали с помощта на огнезащитните продукти ХСИ-96.
Алармени системи и средства срещу проникване с взлом, интелигентно видеонаблюдение с вградена видеоаналитика, засекретени системи за защита и съхранение на документи и класифицирана информация, взломоустойчиви сейфове, огнеупорни каси, трезорни врати и друга техника са част от акцентите на “SECURITY – ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ“.

Освен защитни средства и оборудване за промишлени и комунални обекти, сред експонатите има изделия и продукти за охраната на дома, офиса, или за индивидуално ползване от хората.
Внимание заслужават заключващите механични системи от най-висок клас и електронни заключващи системи за входната врата (електронна ключалка се поставя на произволно място във вратата и затруднява крадците), за аптечни шкафове или шкафчета за екипировка във фитнеса. Повече удобства и сигурност се постигат и с аудио и видео домофонните разговорни системи - домофонни апарати, входни домофонни табла със светещи бутони, интерком и цифрови домофонни системи и др.

Електропреносното оръжие ТЕЙЗЪР се счита за едно от най-ефикасните средства за обезвреждане на агресивни нападатели от разстояние без използване на смъртоносна сила.
Представени са последно поколение системи за аерозолно пожарогасене, безвредни за хората и оборудването, за обезопасяване на гаражи, къщи, коли, яхти и т.н. Предлагат се средства за индивидуална защита като очила, ръкавици, обувки, работни и защитни облекла и др.
Има избор на техника и специализирана екипировка за работа при екстремни условия, вкл. за работа на височина, при спасителни акции или екстремни спортове.


<< Новините от 2010 г.

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал