НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Строителният бранш със силно присъствие на Международния технически панаир в Пловдив
10.07.2020


Строителният бранш ще бъде силно представен на предстоящия Международен технически панаир от 14 до 19 септември в Пловдив. Специализираната изложба „Стройтех“ ще представи технологии, машини, инструменти и материали за изграждане на различни видове обекти, изделия на електрониката и електротехниката за оборудване на сградите.

Част от иновациите са ориентирани към справяне с проблеми, породени от епидемията от Ковид-19. Например нов тип въздуховоди, направени по швейцарска технология, осигуряват по-добра филтрация на въздуха. За контролиране на достъп са специалните „корона решения“ на компания от Словакия. Тя предлага устройства за безконтактна идентификация по дланите или по изображение на лицето, което може да бъде със или без маска, и мрежова камера за измерване на температурата в големи групи хора.

Акцент на „Стройтех 2020“ е жилищното строителство и санирането. Изложителите ще демонстрират покривни и стенни изолации, бои, материали, елементи за интериора. Новост е най-бързата и опростена система за нивелация на плочки и камъни, която осигурява надежден монтаж на покритията. Ще бъдат презентирани и модерни системи, предоставящи цялостни решения от първата копка до завършването на обекта.

В рамките на „Стройтех“ се провежда най-голямото изложение на пътностроителна техника в България, което показва съоръжения и материали за реализиране на инфраструктурни проекти. Новост тази година са електрическите багери – предвестници на новото поколение тежка строителна механизация, използваща електродвигатели. Отново ще има богата гама хибридна многофункционална техника.

Въпреки кризата „Стройтех 2020“ запазва рейтинга си на най-значимото изложение за бранша на Балканите. Тя остава и водеща изложба в рамките на Международния технически панаир, в който се включват още: „Ауто сити Пловдив“ - за автомобили, транспорт, оборудване; „Енеко“ - за енергетика, екология, химия, управление на водите; „Инфотех“ - за информационни и дигитални технологии; „Машиностроене“ – за машини, технологии, роботи, роботизирани системи, автоматизация.

До момента официални участия в 76-ото издание на Международния технически панаир са заявили Словакия, Чехия и Тайван. "Това е симптом, че бизнесът търси начини за активизиране, въпреки трудностите. Прави впечатление, че голям интерес проявяват компании, които досега не са се представяли тук, но смятат, че за тях кризата дава възможност да изпъкнат. Други са използвали времето на застоя, за да работят върху иновации, и искат да ги покажат“, споделят организаторите на форума.

 
Източник: Международен панаир Пловдив

<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал