НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Актуални въпроси в строителството и иновациите по време на изложението Архитектурно-строителна седмица 2021
14.06.2021
 
Бизнес изложението "Архитектурно-строителна седмица 2021" отваря врати от 16 до 19 юни в Интер Експо Център.
 
Изложението ще предостави възможност отново за срещи на живо с представители на компании от различните сектори на бранша. Организаторите насърчават онлайн регистрацията за посетители като част от пакета мерки за здравна сигурност. Всеки може да се регистрира онлайн през сайта www.buildingweek.bg, получавайки право на свободен достъп до всички изложбени площи и съпътстващи събития.
 
Международна коференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла маса за сградните паспорти, иновативни продукти, са някои от акцентите на съпътстващата програма на изложението:
 
В кръгла маса на 16 юни, посветена на сградните паспорти, се включват експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ). В събитие, което организира, БАИС ще представи Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения. FROTCOM BULGARIA ще даде подробности, с какво могат да бъдат полезни системните ѝ решения при управлението на автопарка.
 
Качество и проектиране
 
Качеството в съвременното проектиране е акцентът на семинар на 17 юни, организиран от КИИП. BAU Academy провежда събитие, фокусирано върху комуникационната и маркетинг платформа за въвеждане на иновативни материали, технологии и решения в строителството. С дейността и визите си ни запознава Национална компания „Индустриални зони“. През същия ден Hörmann представя иновациите си, а Български съвет за устойчиво развитие - иновация за изчисляване на въплътения въглерод в материалите. Интелигентни хибридни сградни системи за отопление и охлаждане ще представят Екотерми Проект.
 
Кръгова икономика и дигитален преход
 
Международна конференция в петък, 18 юни привлича вниманието на бранша. Експерти ще дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
 
Интериорният дизайнер и ролята му в строителния процес са акцента в събитието на Асоциацията на интериорните дизайнери в България. В същия ден Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. Възможности на системите за Умен Дом представя Елко Еп България.
 
Регистрация за свободно посещение, която предоставя пълен достъп до всички изложбени зали и съпътстващи събития, можете да направите на www.buildingweek.bg.
 
 
Източник: Интер Експо Център
 
 
 

<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал